dimarts, 19 de març del 2013

13-02-17 Cingles de Siurana

http://youtu.be/Dx4XdX9WkYE        enllaç video




                                                                  Itinerari


De Siurana a Siuranella pel grau de la Portella, la cova de Donya Blanca o del Tití i els graus de Siuranella i de la Covassa. Retorn per la font de l'Albergada,el grau de la Tornera i la Trona.

Interessant excursió que, a més de visitar la cova de Donya Blanca o del Tití, recorre els cingles de Siurana i de Siuranella a través de quatre graus poc coneguts. En primer lloc, el grau de la Portella ens permetrà davallar la cinglera de Siurana pel costat de ponent pel mig d'una canal.

El grau de Siuranella o del Jueu, que supera el cingle de gresos vermells, i el grau de la Covassa, que supera el cingle blanc, són els senders que us resultaran més originals ja que no havien aparegut en cap guia de Siurana i fa uns anys van ser recuperats per excursionistes de Cornudella. Comentar que actualment aquests graus i especialment el sender que porta a la cova del Tití romanen una mica embrossats, però tot i així es poden seguir amb relativa facilitat. En la part final de l'excursió, davallarem pel grau de la Tornera a través
d'una canal esglaonada i per un impressionant sender que discorre entre cingleres passant per sota la Trona.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada