divendres, 6 d’abril del 2012

12-03-18 Punta Falconera









FAR DE ROSES (ROSES) - PUNTA FALCONERA - - CALA MONTJOI - COLL D’EN FRÀGAM - PLA DE CAN MARÉS - FAR DE ROSES

Diumenge, 18 de març de 2012

Amics :

Com el anys anteriors, us proposem continuar el nostre camí remuntant la costa cap al Cap de Creus, però fent aquesta vegada un salt, per tal de d’evitar tota la zona dels aiguamolls de l’Empordà, les goles del Fluvià i de la Muga, i la badia de Roses, que a més de tenir poc interès i estar bastant urbanitzat, obliga a fer una volta considerable per l’interior, que ens ocuparia, unes quantes jornades.

Per tant doncs, sortirem del far de Roses, i resseguirem ran de mar tota la costa, per tal de poder copsar la desgràcia de les cales Canyelles Petites i Canyelles Grosses.

A partir d’aquest punt, acaba ja la zona urbanitzada i seguint el corriol del GR-92, pujarem a la Punta Falconera, des d’on veurem ja la silueta del cap Norfeu, que ens separa de Cadaqués.

Passarem per sobre de la platja de Lledó i baixarem a cala Murtra i a cala Rostella, totes dues força solitàries, i passada la punta del Turment, entrarem ja a la badia de Montjoi, per arribar tot seguit a la seva platja.

Allà podrem dinar, però a la platja, doncs lamentablement, el famós Bulli està tancat i nos ens pot acollir.

A partir d’aquí, i endinsant-nos cap a l’interior, canviarem totalment de paisatge, per remuntar fins els 204 m del coll d‘en Fràgam, seguint un bell camí antic.

Guanyada aquesta cota, travessarem el Pla de can Marés, passarem pel seu menhir, i per Sta. Rosa de Puig-rom, entrarem altre vegada a la civilització, per tornar al far de Roses després de passar pel castell de la Trinitat.

Es un itinerari circular, un pel llarg, però res que no puguem fer nosaltres, avesats a grans gestes.

Com sempre, hi ha risc de tramuntana i de mala mar, però esperem que no ens compliqui la vida.

Itinerari: Far de Roses (Roses) - GR-92 - cala Canyelles Petites - cala Canyelles Grosses - Punta Falconera - cala Murtra - cala Rostella - cala Montjoi – Montjoi de Baix - coll d’en Fràgam (204 m) - pla de can Marés - Sta. Rosa de Puig-rom - castell de la Trinitat - far de Roses (cotxes).

Horari real : 4 h 30’


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada