dijous, 18 de juliol del 2013

16-06-2013 Via Annia



VIA ROMANA DEL CAPSACOSTA  (VIA ÀNNIA), 


Hola colla,
com cada any ens toca organitzar la sortida de cloenda de la temporada.
 Aquesta vegada us proposem una sortida una mica diferent, ja que es tracta d'un itinerari fàcil i lineal. Ens acostarem al mon romà

Anirem a fer la VIA ROMANA DEL CAPSACOSTA  (VIA ÀNNIA), a la Vall de Bianya.
Aquest cami ha estat transitat desde els temps romans fins ara i te algun trams molt ben conservats.

Descripciö del recorregut :


Deixarem el cotxe al Parking de Sant Salvador de Bianya. Agafarem el cami en direcció a la casa de colonies, que deixarem a la nostre esquerra per començar a pujar fins arribar a les runes de Cal Ferrer, on haurem de travessar la carretera per trobar un monolit indicador d'on comença la Via..
 A partir d'aqui anirem pujant pel cami perfectament traçat. Podrem contemplar trams empedrats, desguassos d'aigua, plataformes de gir,.murs de contenció..... tot indicat amb retols i cartells explicatius.
 Passarem per les runes del que va ser un important hostal (Can Sargantana) i anirem pujant fins la Collada, tot veient unes magnifiques vistes de tota la Vall de Bianya. Un cop a la Collada, camviem de vessant i en 10 o 15 m de baixada arribem a la Font de l'Arç. Podrem descansar i agafar aigua fresca. Desde la font es veuen a baix les cases de Sant Pau de Seguries. No cal arribar-hi, ja que aquesta part del cami no te gaire interés.
Tornarem pel mateix cami, encara que de baixada farem unes petites variants.


text: Mª Angels


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada