dilluns, 2 de gener del 2012

Martorell-Igualada





L’ ITINERARI


CAMI DE SANT JAUME amb BTT

TRAM: BARCELONA‐CAN MAÇANA

ETAPA 2 : MARTORELL‐CAN MAÇANA‐IGUALADA

‐Distància: 48 km (des del Pont del diable a l’estacio deI tren de Igualada)

‐Desnivell: 800 m.

‐Dificultat: Dura.‐ 99 % ciclable‐

La continua pujada, sobretot desde Esparraguera fins Can Maçana es fa notar.

En la pujada a Can Maçana hi han alguns petits trams que segurament ens farán

baixar de la bici.

El Paisatje es canviant. Al principi hi han molts poligons industrials . Els pobles de Abrera, i sobretot Esparraguera i Collbató sont molt bonics d’atravesar.

Mes endevant el paisatje es molt espectacular i fotogènic en el tram de Colbató a Can Maçana.

‐Vehicles: No es necesari. Es pot tornar en tren (Fcc. Catalans )

‐Descripció:

‐Km 0. Creuem el riu llobregat pel Pont del diable . Just despres trobem un pal indicador. Podem escollir anar pel centre de Martorell (passant per la plaça de La Creu i el carrer Pere Puig) o be a la dreta anar per fora del nucli, per una pista forestal que surt a la nostra dreta ens uns jartinets i que va paralela al riu Anoia.

En els dos casos aviat hem d’atravesar el riu Anoia per un gual on gomença l’Avinguda Montserrat, que hem de seguir una bona estona.

Passem de llarg les estacions de Martorell Centre i Martorell enllaç.

Ens ajuntem per un lateral a la carretera N‐II. I en aquest punt girem a la dreta carrer de Can Bros i poc despres girem a l’esquerra per adentrar‐nos en un poligon industrial.

Enllaçem amb un cami de terra (cami de Mata) que ens portará a Abrera.

‐Km 6,2 Entrem a Abrera pel carrer Nou. Passem la Plaça de la Creu i seguim pel carrer Major i l’Avinguda de la Generalitat. La ruta passa sota la carretera C‐55 i continua tot recte fins una rotonda

Pag 2

A mes de les tipiques fletxes groges hi trobarem rajoles indicatives al terra, però hi han algunes colocades al revés.

En aquesta rotonda hem de seguir les fletxes que ens envíen al carrer Rebató . (compte !, hi han rajoles que es desvien pel Carrer Sant Jaume, al final del cual tindriem que anar a l’esquerra a trobar el carrer Rebató).

Sortim del poble i tot seguit s’entra en el llarg túnel del Rebató (en cas de poca llum solar pot ser que un cop dintre no veiem res !! )

Arribem a la riera de Magarola i la creuem aigues amunt entrant novament en un polìgon industrial.

Sortim a la carretera C‐1414. Trobem un pal indicador ( a Esparraguera ) que indica el camí a l’esquerra recomenat pels caminants. Els ciclistes hem de seguir fins una rotonda on hi ha un nou pal indicador amb una important bifurcació.

A la dreta i en baixada es desvia l’itinerrari que arriba a Montserrat per la Colònia Sedò , La Puda i Monistrol.

Nosaltres tirem a l’equerra per carretera i ben aviat entrem a Esparraguera.

‐Km 11,2 .Som a Esparraguera. Pel carrer Barcelona hem d’anar a trobar el carrer Castell (si ens despistem cal anar a la plaça de l’Esglesia). Hi passem per carrers peatonals molt bonics.

Un cop a la plaça de la magnífica Esglesia, tirem recte en la mateixa direcció que teniem i entrem en el llarg carrer de Montserrat (amb precaució que es contradirecció).

Despres d’una bona estona veurem un pal incicador que envía a la dreta als caminants per “Can Comelles”. Nosaltres seguim recte i les fletxes ens situan en l’antiga carretera Nacional, que seguim cómodament dons hi ha poc transit.

En un moment donat ens desviem per la dreta a agafar un camí de terra que en suau pujada ens conduirá fins a Collbató.

‐Km. 16,2. En forta pujada entrem a Collbató. Passem junt l’Ajuntament i per dintre del arc d’en Bros poc després arribarem a la esglesia de Sant Corneli (tot aquest tram també es molt bonic).

Abans hem trobat el desviament per caminants al Monestir de Montserrat pel cami de les Coves del Sanlitre.

Sortim de Colbató tot recte seguint les indicacions del Bruc. Poc després trobem el pal indicador de la darrera bifurcació, també per caminants, que s’enfila al monestir pel bonic cami de les Bateries.


Continuem recte, passem junt a la Masia‐restaurant de La Vinya Nova i mes endevant per Can Jorba. Seguim recte seguint les indicacions a Can Maçana (no pasarem pel poble dels Brucs) . El cami atravesa uns camps i tomba a la dreta passant per sota la Masia del Castell.

En aquest tram quasi no hi han fletxes . Per contra les vistes a les agulles de Montserrat son explèndides.

Mes avall i pasada la masia de Can Salses , tombarem novament a la dreta i en decidida pujada arribarem al inici del ben senyalitzat cami de les Batalles que seguirem fins a Can Maçana. ( en algún punt cal baixar de la bici).

Km. 31. Can Maçana. Ens ajutem amb el cami que vé del Monestir. En la carretera veiem un pal indicador que desvia als caminants per Sant Pau de La Guardia. Nosaltres anirem per carretera seguint les indicacions a Castellolí.

En la següent cruilla anirem per la dreta a cercar l’urbanització Montserrat Park (on n’hi ha algún Bar‐Restaurant ) i el Coll dels Brucs.

En decidida baixada ens tornem a juntar amb el cami dels caminants i per la mateixa carretera passem per sobre de l’autovia.

Quan sembla que no te sortida trobem un cami de baixada a la nostra esquerra que ens porta a una antiga carretereta.

Km. 40. Arribem a Castellolí que atravessem tot recte. Passem les cases de l’Alzina i travessem primer per sobre i despres per sota l’autovia.

Per carreteretes i amb algún que altre “repechon” ens anem acostant al nostre objetiu.

En un moment donat tornarem a trobar un pal indicador que desvia als caminats per la nostra dreta. No ho hem de agafar (porta a un camp llaurat). Continuem per alfalt seguint les

marques i entrarem a un poligon industrial.

Seguint tot recte i pel lateral de la via de servei

Seguint les marques (ull amb alguna rotonda) entrarem a Igualada.

Km. 48. Veiem a la nostra dreta l’estació d’autobusos . Anem a trobar‐la i darrera mateix hi es la estació dels fcc. Catalans.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada